Sommaren 2012

Ja vad ska jag säga? Sommen är snart här jag har hunnit med en hel del detta läsår. Eftersom jag är en vintermänniska så har denna vinter varit AWESOME! Har hunnit med fjällen väldigt mycket. Björnriket, Klövsjö, Drevdagen ( Idre ) , Hundfjället, Tandådalen och Åre har bockas av så jag är riktigt nöjd. Jag förstår inte att alla rymmer utomlands när Sverige har så mycket fint och bra att komma med i turistväg. Så vad händer denna sommar?
Tjao, om 10 dagar så drar jag och massa polare ut till skärgården för att vara där en helg. Ska verkligen bli mysigt :) Ska sommarjobba inom hemtjänsten denna sommar. Fira midsommar någonstanns? Vara med på möhippa, åka till Leksands sommarland, gå på bästa väns bröllop, åka till Stockholm( grönan och allsång på skansen är ett måste om man heter Ida Emilsson), åka till Hamar ( Norge ), gå på dop. Gå på konserter ( H.E.A.T och Den svenska björnstamen ). Åka till cable parkar? Detta är spikat men nått mer måste det ju bli :) Dock svårt att planera in när man inte har hela schemat men detta kommer bli en bra sommar =)

Så vad händer efter sommaren ? INGEN ANING.
Spännande men hemskt. Bo kvar i Söderhamn kommer jag göra. Förhoppningsvis ha ett riktigt jobb och fundera på livet. Om det går som jag vill så bor jag i Stockholm eller Åre hösten 2013. Antingen så pluggar jag Tv produktion eller Event och Mötesproducent.
Tack för mig!

Arlanda Cable Park

För någon helg sen så var vi ett gäng till Cable parken i Arlanda. Grabbarna skulle åka wakeboard =)
Dom försökte tvinga mig med men jag känner att sånt bra självförtroende har jag inte riktigt än. Jag får åka efter båt istället =) Det var sol och lagomt varmt dock så blåste det lite kallt men. Grabbarna hade det roligt iaf och det är det som är huvudsaken :) Vi var där hela dagen. Tummen upp för dessa resor som blir av nu i sommar =)


Åre levererar!

Jag och 9 kompisar åkte till Åre en weekend nu i April. Vi hade bokat en lägenhet för 8 pers på ca 60 kvm så vi var 2 extra men det gick bra :) Vi kom dit på torsdagen och packande in oss i stugan och gjorde mat. Sen drog dom flesta av oss ut på Bygget. Det var riktigt roligt där alltså, bra lokaler, bra musik, trevliga människor. Vi dansa och dansade och sen drog vi oss hem :)
På fredagen så käkade vi frukost tillsammans och sen begav vi oss ut på byn för att köpa liftkort och sen var vi i backen. Det var sol och varmt och jag njöt. Dock så var det isigt och ibland körde man in i 2 m höga snöhögar men det var absolut bättre än i Sälen den tiden. I sälen så har gräset växt fram på många ställen ( av egen erfarenhet, har varit där exat samma vecka i flera år ) men i Åre så var det inget gräs och man kunde faktiskt åka :) Sen käkade vi lunch vid toppen stugan, det vart skinksås för min del och den kan jag rekomendera starkt.


Efter lunchen så åkte vi till andra sidan av fjället för vi hade mest varit på den andra delen och HERRANS!!! vad fint det var på andra sidan. Mycket finare och bättre snö. Jag vart kär, riktigt kär. Åh! Jag har alltid älskat åre ( eftersom vi hade stuga där och har varit där varje år sedan jag föddes men dock bara på sommaren eftersom det var en sommarstuga ) men nu när jag fick uppleva Åre på vintern så vart jag ännu mer kär och älskar Åre ÄNNU MER! Kan Åre vara den bästa platsen på jorden? Jag säger JA just nu.
Vi åkte hela dagen och sen vart det after ski på timmerstugan. Kunde inte bli bättre. Sitta ute i solen, i backen med sol och fina vänner + en katt. Livet lekte då kan jag säga. Det vart bastu på kvällen och sen middag. Vart även utgång för dem som orkade och vi hamnade på Dippan. Vad kan jag säga? Det SÖG. Förlåt, men verkligen! Inga människor typ, liten lokal och säämst musik. Dom spelade bumbibjörnarna?!? Musiken dog ibland och det var bara kaos. Vi stannade där inte så länge. Suget att dansa hade lixom lagt sig. Kom hem runt ett kanske och då la vi oss.


Lördagen var ännu bättre dock. Vi hade hittat vårat ställe där vi åkte skidor, solen lyste och det var ännu varmare. Vi hittade en plats mitt i backen där vi satte oss och grillade och hade det huur mysigt som helst. Afterski vart det igen på Timmerstugan, dock utan katten. Vems katt det nu var vet vi inte? Den bara låg där men mysigt var det. Middag igen och mys på lördagen. Vissa gick ut ( dom som var unga och singel ) vi "par" stannade hemma. Dock så tog vi en ride på Max, mums!
Söndagen så vaknade vi och åkte (tyvärr) hem.
Åre är lilla stockholm säger folk så Åre är underbart för mig. Jag älskar Stockholm och jag älskar fjällen. Kan det bli bättre? Nope! När jag kom hem så hamna jag i en svacka, ville bara tillbaka. Jag kan varmt rekomendera Åre som semester. Både på sommaren och på vintern, det finns alltid nått att göra där. Dock så är Åre väldigt dyrt och det är ett minus men det är bara att acceptera det. Dyrt när de gäller både mat, boende och liftkort.
När jag kom hem så hade jag som sagt liite panik där ett tag. Det första jag gjorde var att sätta mig vid datorn och surfa in på skistar.com och kolla efter lägenheter i Åre igen för nästa år vecka 15. Jag hittade en SUPER lägenhet för 8 pers mitt inne i Åre by, 106 kvadratmeter med bastu för ca 4000. Jag ville boka, dock så var jag lite osäker. Vi har precis kommit hem från Åre, det har inte ens gått 2 dagar hemma och ska jag då fråga alla om dom vill åka till Åre igen om ett ÅR? Tänkte att jag väntar tills juli/aug med att fråga så det får lugna sig lite. Men jag kunde verkligen inte hålla mig.


Det jag tycker är så bra med skistar att man kan köpa avbokningskydd för 399 kr ( tror jag ) och då får man avboka resan och få pengarna tillbaka upp till 42 dagar innan ankomst vilket är kanon. Så en vecka efter vi hade kommit hem så frågade jag om några var sugna igen och jag trodde att jag skulle få ett nej direkt. Men! Stugan blev full direkt så vi var tvungen att boka en till stuga för 8 pers på samma ställe. Vi är minst 16 pers som ska vi nästa år!!
Jag kan säga att jag går här hemma och längtar och längtar. Bara 10 månader kvar nu!
Tack Åre! I love YOU!

Party katten!!


Clash of Nations, Falun

Det var länge sen jag uppdaterarde denna blogg och jag har faktiskt glömt bort den lite halft som halft. Men nu ska jag göra lite uppdateringar =)
Den 24 mars så åkte jag och några polare till Falun för att kolla på Clash of Nation. Det är en skoter/skidor/snowboard tävling för dem som inte vet det :-) Väldigt stora "stjärnor" var där och tävlade. Vissa hade varit med i X-Games ( extremsportens verision av tävlingen OS) så det var väldigt roligt att se dem live. Med tävlingar i 4 grenar som utfördes av 94 atleter från 6 olika nationer blev det många dueller och strider. Det var över 9000 åskådare där och ytligare 9000 männsikor såg det live från 19 olika länder. Dagen bjöd vekligen på sol och vi kunde sitta på läktaren i bara t-shirt och njuta! Denna tävlingen liknade Winter Jam som jag var på i november som du kan läsa längre ner på sidan. Dock så var denna tävling mycket roligare. Man kunna sitta ner, det var varmt, paus underhållning i form av flyguppvisning och fallskärmshopp plus att det var tävlingar i skoter också. Winterjam består bara av skidor och snowboard.  
Detta kan jag verkligen rekomendera och detta blir en tradition! :)


RSS 2.0