Drevdagen

I söndags då kom jag hem från Drevdagen som ligger 3 mil utanför Idre. Vi var 3 stycken från Edsbyn och 4 från Uppsala som åkte dit över helgen :) Alla vi träffades vi Rättvik för vi ville gå ut på långbryggan som finns där och om du inte har varit i Rättvik så säger jag bara att du har missat något. Helst så ska du åka dit på sommaren och vara där på kvällen för det är så HIMLA FINT. Iofs så var det rätt så fint nu med :) Sen så åkte vi vidare till Mora för att handla mat så vi slapp göra det i Idre. Bytte förare i bilen med så jag fick köra från Mora till Drevis och när vi var lite utanför Idre så var det renar ÖVERALLT. Det tog oss 2 minuter att komma förbi en av alla flockar med renar, jag körde verkligen six sax mellan dem. Sjukt roligt att få se dem på så nära håll :) Vi kom upp och sen väntade vi på att alla skulle komma hem typ. Vi känner ett gäng där uppe ( 3 familjer för att vara exat ) så vi käkade smöegårstårta och spelade spel och myste på :)
Sen så vart det sova för på morgonen så skulle vi åka SKOTER!! Tror att det var 16 skotrar som åkte ut :) Så himla roligt att få åka det igen. Är 4 gången som vi är där uppe nu och hälsar på dem :) Åh, det var så roligt att få lite pirr i magen och känna hur fort det går. Vi stannade till och grillade som vanligt och lekte lekar. Otroligt mysigt :) Vi stannade vid en ravin och lekte vid den. Sen jag var i Hamar och pluggade Xsport så har jag alltid vart intresserad av snöteori, lavinfara med andra ord och två stycken i familjen jobbar som fjällräddare så då kan dom lite om sånt så jag frågade om dom inte kunde lära mig lite. Så dom började gräva lite och tog fram snö och lärde mig om massa lager och sånt så man kan se om de är fara för lavin. SÅ ROLIGT. Jag vill verkligen gå lavin steg 1 nästa vinter. Skulle vara sjukt roligt och intressant.
Vi tog skotrarna tillbaka efter några timmar uppe på fjället och när vi kom hem så duschade vi och sen åkte vi iväg och käkade pizza/sallad. Alla tjejer tog sallad haha. Super god sallad var det med, muuums.
Sen på kvällen så hade vi ett litet möte och sen vart det spel för fulla muggar igen. Spelade maffia och det vart verkligen krig där ett tag hahah.
På söndagen så städade och packade vi ut och drog oss hem. Lunch på donken och sen säga hej då vid Rättvik.
Det var verkligen är härlig resa och jag ville verkligen inte åka hem. Jag trivs så himla bra i fjällen så jag år nästan panik varje gång jag åker hem. TACK TACK till er uppe där i Drevis. Ni är alltid så snälla, goa, roliga och tar hand om oss så väl. Även fast vi bara har varit där 4 gånger så känner man sig lite som hemma, ni tar alltid emot oss med öppna armar. NI är guld värd!
Sälen

Den 11 mars så drog jag och två vänner iväg till Sälen för att åka lite skidor. Vi valde att stanna i Tandådalen för då kan man även åka i Hundfjället på samma liftkort ( det är en lift mellan dom två fjällen ) så det är ett stort plus att man kan åka på två fjäll :) Vi kom dit runt halv 11 kanske? Köpte liftkort och det var en rolig historia alltså. Man måsta dra en lapp med könummer på och jag hade nummer 705 och tjejen brevid mig hade nummer 700 och dom som hade nummer mellan oss var inte där? Nåja, han som stog i receptionen skulle precis ropa ut nästa nummer men det vart liite fel. Istället för att säga "Nummer 700" så skriker han ut " 700 kronor..NEEEEJ JAG MENA NUMMER 700" och då brister jag och Natta ut i skratt och vi gråter och gråter av skratt. Vi skrattade åt det där hela dagen, så himla roligt. Vi käkade lunch rätt så snabbt uppe på toppenstugan av hundfjället :) Det vart soppa till lunch och lite fika :) Sen så nästan tvingade jag dem att åka till trollskogen ( en skog för barn med massa små hopp elelr gupp och troll) och HIMLANS vad roligt det var. Är ju inte meningen att vi vuxna kanske ska åka i guppen men vad vi flög och ramlade. Vi var säkert där i 20 minuter och jag fick så ont i magen av allt skratt, tummen upp för trollis! Sen så åkte vi i backarna så klart och det var SOL och varmt! Dock så var backarna lite för isiga men de funka absolut. Det var verkligen en toppen dag och jag rekommenderar Tandåfjället och Hundfjället mycket. Tandå är mer park medans hundis är mer familjebackar typ :)
4/5 skidor blir det i betyg!
Bilder kommer upp senare då jag nu sitter på fel dator :)

RSS 2.0